.

.

viernes, 11 de diciembre de 2015

JORNADA D'ESQUERRA UNIDA - UNITAT POPULAR A LA UJI


Unitat Popular- Esquerra Unida ha passat la jornada matinal en la Universitat Jaume I. A les 11hha començat la jorada en el debat que ha organitzat la propia universitat en la sala de juntes del Rectorat.

El cap de llista d'Unitat Popular - Esquerra Unida, Sebastián Bretones, ha segut clar en la postura al respecte de l'educació pùblica. Ha defensat la necessitat de invertir més en educació, amb la gratuitat de la mateixa en tots els seus trams, des de els zero anys fins l'universitat. Una educació laica i de qualitat que servisca de ferramenta d'emancipació del esser humà.

Bretones també ha incidit en la neessitat de revertir els processos de subordinació de la universitat al mercat, la necessitat d'anar reduïtn les taxes universitaries de manera paulatina fins arrivar a la gratuitat total de la mateixa i d'un sistema de beques just i equitatiu.

Sebastián Bretones ha estat més clar i més contundent que la resta de candidats, que s'han limitat a criticar l'actual sistema i a introduir alguns matisos que, en absolut, posen en qüestió l'actual sistema educatiu. Canviar el mínim es no canviar res.

Unitat Popular, ha deixat clar que les universitats privades no poden seguir finantciant-se amb diners públics i ha expressat la seua oposició total a la LOMCE por sectària i dogmàtica i l'elaboració d'una nova llei educativa consensuada amb tots els agents socials.

Després, la jornada en l'UJI ha continuat en la roda de premsa que han donat Sebastián Bretones i Marina Albiol (Eurodiputada d'IU) de la necessitat de revertir la situació de discriminació social que viu la gent jove del nostre país. El vot pregat que impedeix que la majoria dels joves que han emigrat a l'estranger voten en les eleccions del proper 20D. La precarietat laboral i l'atur continuen essent problemes crònics que cap partit aborda i que Unitat Popular - Esquerra Unida posa en el centre del seu programa, al igual que la necessitat de donar accés al habitatge per als joves, com a dret constitucional que és i que possibilita l'emancipació de les persones.

La jornada tindrà el seu colofó a les 19:30 H en l'institut Penyagolosa amb l'acte central de campanya on intervindran Marina Albiol (Eurodiputada IU), Marga Sanz (Coordinadora d'EUPV) i Sebastián Bretones (Cap de llista al congrés de diputats)