.

.

lunes, 16 de noviembre de 2015

Unitat Popular es reuneix amb el Director de l’Institut Oncolòlogic de l'Hospital Provincial

Unitat Popular es reuneix amb el Director de l’Institut Oncolòlogic de l'Hospital Provincial



El cap de llista d’Unitat Popular, Sebastian Bretones, s’ha reunit a l’Hospital Provincial amb Carlos Ferrer, Director de l’Institut Oncolòlogic per tractar la situació del consorci i els problemes concrets de la sanitat castellonenca. A la reunió també ha estat present Paco Salido, ciutadà que engegà fa uns mesos la campanya de recollida de signatures per a la compra d’un nou accelerador lineal.

Un dels temes tractats ha estat la situació actual de la compra del nou accelerador lineal, anunciada tant per Conselleria de Sanitat com per la Diputació de Castelló recentment, “aquesta és una lluita que ve de lluny, que el PP no va voler solucionar i que el bipartit en el govern actualment, ho està fent molt lentament. Esperem que prompte aquest servei que salva vides estiga en funcionament”, ha assenyalat Bretones. Per la seua banda, Salido, ha afirmat: “ha sigut la mobilització la que ha portat a la classe política a moure´s, la força de 8000 signatures”.

Tots els reunits han estat d’acord amb la necessitat de superar l’actual consorci hospitalari participat per la Conselleria de Sanitat i la Diputació, “necessitem per a una gestió eficaç que l’Hospital Provincial s’integre en la xarxa pública de centres hospitalaris de la Generalitat. El que estem vivint és un balafiament de recursos i la utilització partidista per part del PP d’aquesta institució. Fins ara el Consell ha fet intents molt tímids i això no és suficient ni de bon tros”, ha assegurat el candidat.

Ferrer ha anunciat que les obres d’ampliació es troben paralitzades per ordre de l’Ajuntament de Castelló, que en aquests moments disposen dels diners, però manquen tràmits burocràtics. Aquesta situació afecta la diagnosi oncològica ja que el servei de PET-TAC que hauria d’estar instal·lat en els soterranis, ara mateix es fa a través d’una unitat mòbil molt cara i que no pot oferir la mateixa qualitat que un equipament fixe.

Bretones ha finalitzat la reunió reafirmant el ferm recolzament d’Unitat Popular a la sanitat pública, garantia d’igualtat i del dret a la salut per a tota la ciutadania, “una sanitat pública, universal i de qualitat és una de les potes de l’estat de benestar. No anem a permetre que facen negoci amb la nostra salut”.