.

.

jueves, 26 de noviembre de 2015

LA VIOLENCIA MASCLISTA ES UNA LACRA SOCIAL



ELOINA AGUILELLA-
CANDIDATA AL CONGRÉS D'UNITATPOPULAR
El dia Internacional contra la Violència masclista ens va donar l'oportunitat a moltes dones i hòmens compromesos, de passar un temps junts, mostrant al poble de Castelló el nostre rebuig pels assassinats que s'han produït enguany, l'any passat, els darrers deu anys..

Recordem a les dones mortes, tantes, recordem als xiquets que pateixen a la seua llar un problema que marcarà les seues vides per sempre, sense oblidar els nens que també han sigut assassinats pels seus pares en una mostra de bogeria que ompli de dolor la nostra societat.

Aquestes morts, però, són només la punta de l'iceberg d'un problema amb el qual convivim cada dia. Les dones ho sabem.

Als llocs de treball, al carrer, als mitjans de comunicació, es pot percebre fins a quin punt el masclisme, la consideració de la dona com un ser inferior estan present al nostres cervells.
No és només masclisme. Masclisme és el mot que ens ajuda a definir-lo.
Potser no siga políticament correcte parlar així , potser siga més fàcil dir que els homes són els únics culpables d'aquesta situació però, ho sent. El problema es molt més greu.¿Més greu que els assassinats de totes estes persones? Esta clàr que no.

Les morts són les més terribles manifestacions d'aquesta lacra social.

Però el problema està dins de la societat fins a un punt que cadascú-na de nosaltres reprodueix , sense adonar-se'n comportaments on la desigualtat, la consideració que unes persones estan per damunt d'altres és contínua.

En una societat on la igualtat no és considerada prioritària, on la cultura catòlica perviu als nostres subconscients, on la justícia és manipulada pels interessos econòmics dels quals es consideren superiors.

Només una reflexió intensa dels nostres plantejaments com a societat, permetrà arribar al cor del problema i resoldre'l amb valentia enfrontant-se cadascú i cadascuna de nosaltres amb les contradiccions d'una societat que es diu democràtica però que no ho és.

Cal afrontar aquest problema sense por , amb decisió ferma de produir, entre tots i totes el canvi que la nostra societat necessita.

I per aconseguir-ho no podem deixar aquestes qüestions en mans de polítics irresponsables que només fan canvis aparents , mesures cosmètiques que no arriben al fons de la qüestió.

La nostra societat necessita un canvi on les persones siguen el centre al voltant del qual giren totes les polítiques i accions de l'Administració utilitzant totes les eines al nostre abast per educar corregir i, sobretot donar un suport veritable econòmic, psicològic i social a les persones víctimes d'aquesta violència terrible i despreciable que tant de mal està fent a la nostra societat.